Sav-Bázis az Üvegtigrisben

Az első Sav-Bázis buli 1995 november 24.-én a Hódos sportcsarnok büféjében volt megtartva és azóta is rendszeresen rendszertelenül felbukkan valamilyen rendezvényen a „Sav-Bázis buli a kisteremben”, legyen szó akár a Fesztelen fesztiválról vagy egyéb kezdeményezésekről (Acid Again). A következő ilyen alkalommal megpróbálunk a lehető legjobban visszanyúlni a kezdetekhez – az akkori csapat híján legalább zeneileg és a látvány oldalán tenni ezt – és lebonyolítani egy vegytiszta Sav-Bázis bulit közel tizenegy év múltán, hisz a debreceni underground többek között ezzel kezdődött. Az az időszak ez, amikor egy este nem volt idegen sem a közönség és a pult túloldalán tevékenykedő Dj számára sem az, hogy az este folyamán egymással ugyan összeillő stílusok vegyüljenek de azt önkényesen lehessen váltogatni vegyíteni egymással. Gondoljunk csak a korai tilos mixekre, ahol a dzsungelek és hip-hoppok, breakbeatek és downtempok kavarodtak össze és ez kifejezetten az este része volt. Zsupi, aki barátaival ezt az egészet tető alá hozta eme korszak Dj-it is látta többek között vendégül, úgy, mint Tituszt a belgából (Tilos) és Palotait a Tilostól.

Május 14.-én két budapesti művészt látunk vendégül nevesül, Lanukot és PaxTibit, akik elsősorban a Pushya netlabel producerei valamint a Dub Székház zászlaja alatt tevékenykedő zenészek is.

Lanuk nevéhez fűződik a Pushya tizedik (pnl010) és a tizenötödik (pnl015) kiadványa (http://soundcloud.com/lanuk/luoluo). Természetesen mindegyik kiadvány ingyenesen letölthető a kiadó oldaláról. Ma este Lanuk a legfrissebb munkáit mutatja majd be. Akik netán megfordultak a tavalyi Dub Székház sátorban ők már sejthetnek valamit az elkövetkezendő műsorból, ám ez így ebben a formában ugyanakkor nem is igaz, hiszen minden egyes Lanuk munka egyedi, ahogyan ez a műsora is. Garantáltan magas színvonalú produkció lesz.

PaxTibi a Pushya-t jegyző zenész, aki számos kiadvány mellett (pnl005, pnl008, pnl012 stb.) különböző alteregókon jegyzi a furcsábbnál furcsább zenei kísérleteit. Pontosan így alakította ki a hypnotech-et, abszolút sajátos hangzást képviselő zenei irányzatát, amelyet Budapest-szerte reprezentál műsoraiban valamilyen formában.

A pushya-s különítmény után pedig az este folytatásaként elkezdődik az a folyamat minek során Zsupi jóvoltából megérkezünk a Sav-Bázis soundhoz, amely szabad zenei szelekciót jelent, valamint azt a magas szintű zenéhez való értést, amely alapelvként ezt az egész folyamatot tudja állandóan kellő hatásfokon tartani. Olyan lemezek végtelen sora következik tehát, hol a techno, a minimál és az acid hangzása vegyül egy olyan szettben, ahol barmi megtörténhet, és megtörténik. Bigbeattől a breakig a headz-en át house-ig mindenféle zene lejátszásra kerül.

Az estét Kisszántó (http://soundcloud.com/kisszanto/kisszanto-dont-forget-your-keywords-trip-and-thanks-2010) fogja kezdeni a saját korából kiindulva. Tehát a saját perspektívájából fogja prezentálni az említett zenét amelyet a fenti időszakban ismert meg élőben. Itt a közvetett benyomások és hatások tettenérése lesz érdekes és maga a keret újszerűsége ami ezt az egész estét egésszé teszi majd.

Szóval Sav-Bázis buli Debrecenben az Üvegtigrisben, ahol különböző életkorok és perspektívák nyelvén keresztül kommunikálunk, ami garancia arra, hogy elkerüljük a monotonitást és a szűklátókörű előadói művészetet.

A buli ingyenes!

Kisszántó
Lanuk
PaxTibi
Zsupi

Amit érdemes böngészni:
http://soundcloud.com/lanuk
http://soundcloud.com/paxtibi
http://soundcloud.com/kisszanto
http://kneecapsurgery.blogspot.com/
http://www.pushya.hu/
http://www.dubszekhaz.hu/
http://www.youtube.com/user/lanuksound

PaxTibi SpringMix (letölthető)
PaxTibi: Campus reboot mix 2010 (letölthető)

Zsupi live at Lovarda 09/07/25 part egy
Zsupi live at Lovarda 09/07/25 part kettő


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s