Peter Bernath, 07.26 Csütörtök

Bernáth Péter, – akit innentől csak Peter Bernath-nak fogunk hívni – érkezik egy két órás műsorral hozzánk. Zenei ízlésében ma a leginkább különböző stílusok keveredése mellett a minimalista jelleg uralkodik és így, ezen napon a szettjében az imént említett zsánert érhetjük tetten többek között jó pár dub, techno, house, ambient és idm lemezeken keresztül (és a sor korántsem teljes). Olyanok hatottak rá, mint a Boards of Canada, Plaid, Kraftwerk, Plastikman, Tipper, Kruder & Dorfmeister, Rhythm & Sound, Move D és Ricardo Villalobos. Zenei világát nagyjából ismerjük már, most nézzük meg, hogy honnan is érkezik ő.

A budapesti Plug & Lay audiovizuális estsorozatát köszönhetjük neki és barátainak, amit 2009-ben hívott életre. Ezt előzte meg egy fontos esemény, mégpedig a Cinetrip dj verseny (2009) megnyerése, ami előtt ugyancsak van még valami a 2005-ös Radio Café mix pályázata, ahonnan szintúgy elhozta a „kupát”. Ekkor már a Mustbeat Crew tagja, ami 2003 körül alakult és ahol leginkább az eklektikusság volt rá és a csapatra jellemző. Tavaly novemberétől viszont már az RTS.FM budapesti állomásának állandó tagja és közreműködője, ahol a profilnak megfelelő mély és kevésbé ismert korongokat forgatja.
Tehát idén tevékenységének ezen epizódjából hallhatunk majd jó nagy adagot egy hosszú mix formájában.

Következzen pár link Péterrel és munkásságával kapcsolatban;

Peter Bernath hangok: live @ Lesson Zero 2011-06-24| live @ electrocat * tilos radio FM90.3 | elérhetőségek: mixcloud | soundcloud | peter bernath | Plug & Lay | RTS.FM | képek: egykettő


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s