Bios /w Rene Mascarpone, 07.26 Csütörtök

Bios, polgári nevén Fejérváry Tamás ’83-ban látta meg a napvilágot az Alföld egyik legfényesebb szegletében, Szegeden. Az elektronikus zene igen korán megfertőzte, a house zene iránt végleg 2002-ben köteleződött el, amikor a progressive irányzatok és a techno még virágzó underground szcénát mondhattak a magukénak. A motivációja egyszerű volt: szeretett volna valamiféle visszacsatolást, a saját ötleteivel gazdagítani azt a közeget, ahonnan a zene által olyan sokat kapott – így kezdett el egy időben szekvenszereket csavargatni és lemezeket gyűjteni.

Az évek során megszületett projekt, a Loud!Society egy majdani saját címke, brand álmával jött létre és azóta is kiválóan üzemel az együttműködő zenészek és a saját ötletek csatornájaként. Bios a stúdiójában lakik, ami Loud!Kékre van festve és a kapucsengő frekvenciahelyesen veri fel a pontosan 72 négyzetbasszus alapterületű csendet. A Loud!Society minden, amit a zene jelent neki, legyen az a szívben bujkáló környezetérzékeny szinuszhullám, vagy a gyakran cinikus fűrészfog a szájban. Egyetlen kívánsága van, mielőtt a meglazult földkábel visszaengedi oda, ahonnan ide érkezett: szeretne emlékezetes nyomot hagyni maga után egy kis hozzáadott fehérzajjal és lehetőleg az analóg tartományban.

Rene Mascarpone (Minich Zsolt) 2006-ban kezdte pályafutását minimal- és tech lemezek vásárlásával. Szervezőként és társalapítóként jegyzi a Random Surprise és a Cabaret címkéjű rendezvényeket is, utóbbi keretein belül 2010-ben és 2011-ben is olyan nagyágyúkat prezentáltak Budapestnek, mint Stimming és Solomun. 2011-ben csatlakozott Bios barátja projektjéhez (Loud!Society), megalapítva a L!S Vinyl Squad-ot – ehhez a formációhoz és kettejük közös hangzásához lesz szerencséje a Dub Székházba csütörtök este ellátogatóknak.

Zsolt a saját bulikon kívül visszatérő fellépője a Budapesti underground zászlóshajójának számító Tilos rádiónak, ahol Sinkó barátjával közös műsoruk, a Hotel North Pole szerda esténként jelentkezik, de természetesen sok más műsor vendégszereplője is volt már. Különböző csapatok meghívásainak eleget téve végigzenélte a budapesti éjszakát, az underground kulcsfiguráival (Crimson & Chrom, Naga & Beta, Faktor X etc.) vállvetve, de szelekciói szórakoztattak már több Alkotótábor, egy Balatonsound és két megyeszékhely, Sopron és Szeged közönségeit is.

Zenei ízlését nagymértékben meghatározza a fanatikus DM-, Kraftwerk, illetve általános 80’s szintipop rajongása. Korai lemezei között gyakorta lehetett látni Poker Flat megjelenéseket, míg mai kedvencei nagy számban kerülnek ki a Crosstown / Diynamic / Hot Creations tengely környékéről, gyakran hallható tőle dOp és Masomenos is. Az említett címkék popularitása ellenére Rene képes úgy összefogni egy -gyakran hirtelen váltásokkal tarkított- szettben a ritkaságot a kommersszel, hogy mégis hiteles marad. Kifejezetten hallgatásra érdemes.

Hotel North Pole | Rene Mascarpone | Loud!Society | kép 1 | kép 2


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s