Hanglemezbarát, 07.28. szombat

Egy budapesti hanglemezgyűjtő, aki sok esetben nem ismer stílushatárokat, hiszen az 1960-as évek magyar táncdalfesztiváljaitól illetve a beatkorszaktól kezdve, az 1970-es évek dögös amcsi funkján keresztül a 1990-es évek triphop/downtempo világából ugyanúgy merít, mint a 2000-es évek nu-jazz felvételeiből, nem beszélve az összes stílus alapjait előkészítő modern/kortárs/fúziós jazzlemezeiről, amely teljesen mindegy mely korból származhat.

Öt évvel ezelőtt indította el  vinylfetisisztának tűnő hobbiblogját, ami megpróbálja összefoglalni azt a szubkultúrát, amely a hanglemezekkel kapcsolatos lehet. 2008 óta erősíti a Tilos Rádió lemezkoptató szekcióját, saját műsorán kívül, rendszeres beugró szelektora a Manamana és a Bossabomdia műsoroknak. Nagy hatással volt rá a Keyser & Shuriken dj páros, akik megmutatták neki a ‘szelektikus eklektikát’, amit ha mai nyelvre fordítanánk, akkor az egyszerűen csak freestyle zeneszeretet. Tagja a ritka bitek szupertitkos FB csoportnak, amely havi rendszerességgel tart különböző tematikájú hanglemezbemutatókat a Mika Tivadar Mulatóban. Persze a jól bevált törzshelyein (Szimpla Kávézó, Csendes Létterem, Cökxpon Ambient) néha azért szokott háttérzenét is szolgáltatni.

A Dub Székházban tehát kora délután egy relaxációs  közös zenehallgatás várható intelligens, hangszer orientált hanglemezekről. Addig is a linkek sorában megtaláljátok a sztereó hanglemez mixet.

Hanglemezbarát: blog | twitter | mixcloud | tilos.hu | sztereó hanglemezek mix


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s