Kristálykert, 07.28 szombat

Nagyon ígéretesnek tűnik a szombati nap hajnala. Sikerül megidézni ugyanis a Tilos rádió egyik legrégebbi műsorát – amely azóta is működik amúgy – a Kristálykertet. A műsorvezetők közül Gonnok és Lee n’gum érkezik, hogy sugározzák ezúttal a sátor falai között a következő Kristálykertet.

A Kristálykertről tudnivaló; “A 16 évvel ezelőtti műsoralapítást még a legendás kalózkorszak oszlopos tagja, a számtalan előnevű Laki végezte, rögtön maga mellé véve Lee n’gum-ot, aki először csak pszicheledikus szövegeket olvasott fel, majd hamar a pult mögött találta magát és azóta is a műsor rezidens DJ-je. Laki távozásával több vendég is megfordult a Kristálykertben, hamar beszállt  állandónak Gonnok, egy ideig DJ Zorro, de volt az akkoriban még 6-7 órás műsor rendszeres vendége a Keyser-Shuriken páros, később pedig csatlakozott DJ Minek. A másfél évtized alatt gyakorlatilag minden megtörtént már ebben a műsorban, ami egy budapesti közösségi rádió falai között elképzelhető, mígnem az utóbbi pár évben elnyerte jelenlegi, jól kiszámítható 2-3 órás zenei műsor formáját. Manapság Lee n’gum és Minek formálja a szerda hajnalokat, Selecta Skat I bájos társaságában, gyakran előfordul itt még DJ Bodoo, néha feltűnik Dr I-van, a zenéről pedig értelmetlenség lenne túl sokat írni, többet mond el a nagyjából rendszeresen vezetett adásnapló. ” (tilos.hu)

A Dub Székház sátor kora vasárnapi szeánsza tehát a Kristálykert zeneivilágának megidézésével veszi kezdetét. Szigorúan reggae orientált zenék (roots, nu-roots, dub step, digital laptop reggae stb.) rezegtetik majd meg az oxigén molekulákat és a fülzsírt.

Gonnok, “993 januárjától a Tilos Rádió műsorkészítője, Kerényi György meghívására, Miletics Marcell társszerkesztőjeként a Drogműsorban (amit Marcellel együtt indítottunk útjára, dj Mező és dj Zorro technikai segítségével), majd kisvártatva Mezőés Laki Lu helyetteseként kedd éjjel Nagával (aki akkor még nem volt Naga, amint én se voltam Gonnok) önálló zenei műsort is szerkesztettünk. (…) 1995. és 2000. közt számos műsorban működtem közre (pl. Drogműsor, KisKádár Show, Természet Hangja, Népzenei Műsor, Ez a jövő egyétek! , Nemzeti Felkelés, Kristálykert, Reggae-műsor), valamint 1995.-97. közt én voltam a Tilos Rádió gondnoka is (innen a név).” (tilos.hu)

Lee n’gum, is koros és masszív tartópillére a Tilos rádió várának, aki az Esti mese c. műsor mellett a dj-zabáló Tordas rádió egyik alapeleme, amely a Természet hangjai műsor reinkarnációja. A fesztiválon a középső napon a W.H. zenekarral érkezik vetíteni miközben Sena elénekel pár Shakespeare szonettet. Minden tekintetben nagy a katyvasz, hálaégnek, sokféle és újszerű élmény vár a sátor lakói számára.

Gonnok: tilos.hu Lee n’gum: tilos.hu | Kristálykert


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s