Berlin, egy város szimfóniája

A MODEM igazgatójától jött eredetileg az ötlet, hogy miért nem próbáljuk ki a DJ-zést egy-egy némafilmre. Akár előre megtervezett zenei narrációval, akár spontán mixekkel. Jó ötletnek bizonyult, mert a nyár folyamán kialakult egy stabil közönsége a MODEM-beli Fűszer-Csemege buliknak. Természetesen óriási köszönet jár ezért az említett közönség minden tagjának.
Még valamikor az első “némafilmes” esték egyikén került elő Walter Ruttmann 1927-es filmje, ami az akkori Berlin egy napjáról szól. Egy lüktető világváros egy naja kora reggeltől késő éjjelig munkával, pihenéssel, szórakozással.
A filmhez a mixet előre megterveztem – pontosabban az utolsó 10-15 perc kivételével. A jelenlévő szemtanúk szerint egész jól sikerült elkapni a zenékkel a film hangulatát. De mivel a zenék uszkve 80 évvel idősebbek, mint a film, a hangulat megragadása szükségszerűen annak az újrafogalmazásával is jár. Izgalmas munka volt, fogunk még ilyeneket csinálni. Az idei nyári szezon utolsó csemegézése szeptember 29-én lesz a MODEM belső kertjében a Random Trip koncertje után, a MODEM 6. születésnapi buliján. Oda még mindenképpen érdemes eljönni.

A beágyazás nem engedélyezett, ezért inkább kattintsatok rögtön a YT-ra, ha meg akarjátok nézni a teljes filmet. Minden visszajelzést örömmel veszek.

Külön köszönet Kisszántónak a segítségért!


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s