DubCast 048 – eDina

Dub Székház Podcast 048 – eDina
(soundcloud link itt!)

Egy hét kimaradás után a podkasztok sorát folytatván egy újabb kivételes mix következik.

Történetünk következő egy óráját eDina-tól kaptuk. Tudatosan vagy ösztönösen – mindenki döntse el maga – felépített játékát hallhatjuk a teljesen szabad és kötött zenei formáknak, benne; Adverb, Dublicator, Sven Weisemann és még jó páran.

Edina Atmosphere

“A” pontból “B”-be eljuthatunk a legésszerűbben és egyben a legrövidebb úton, viszont az esztétikum nyomán is létezik ennek az útnak járása, ezt pedig eDina által javasolt módon az ő zenei segédletével valóban teljes és személyes zenei tapasztalatként elsajátítható. Ebben az esetben a kiindulópontunk az elme tiszta és zavartalan nyugalma, amelyben álomszerű hangok morajlanak kezdetben, egyedül és ketten, majd többen, aztán egymást váltva, majd együtt és külön-külön. A szerző szavaival – “az eleje még illik a félálomban állapothoz” ám ez az állapot pár percen belül megváltozik és lassú, repetitív folytonosság uralkodik el a kezdeti kompozíciókon a fokozatosság elvének mentén nem ébreszt fel, hanem játszik az elmével. A félálom-techno egyre vaskosabb lesz és kézzelfoghatóbb. A szemhéj felnyílása következtében a fény szúrásához hasonlóan halljuk meg az új tónusokat és az új – eddig elsikkadt – éles hangokat. Ellensúlyként ez egyben kiegyensúlyozza belső monotóniánkat; szép lassan készen állunk, hogy felébredjünk. A fokozatosság jegyében a művelet sebessége egyben beindítja testünk fiziológiai folyamatait, szemünk és ereink is lassú de pontos mozgásba kezdenek, majd könnycsatornáink telnek meg vízzel és enzimekkel… “és fokozatosan nyílik ki a szemed.

Arra sem volt idő, hogy beiktassuk az időt, így önvizsgálatunk által azt sem vettük észre, hogy felkeltünk és táncolunk a napsütésben. Vegyük tehát a napsütést “B”-nek, hiszen veszteni valónk úgysincs!

* * *

Edinát ismerhetjük úgy, mint az Atmosphere Radio Show párosának egyik fele (Berni mellett), és amely műsor a Tilos Rádióban hallató minden hónapban egyszer, szombaton.

Emellett üdítő színfoltja megszokott közösségi oldalunknak, ahol a Zene az kell, mert körülölel! név mögött lágyítja követőinek falait, amit valljuk be nem kis mértékben elleptek a közkedvelt utángyártott zenei tartalmak egyáltalán nem megfontolt posztjai. Kevés követésre érdemes zenei magazin létezik, ám abból a kevésből most fókuszáljunk A Zenére…. Törődik a hallgatókkal, mert megindokolja a választást, amely őszinteség védett jellemvonásként a Facebook-on működő promóciós zenei gomolyfelhőben talán ma már egyáltalán nem is létezik. Kövessétek, mert hozzátok szól.

Számlista:
01. Atrium Carceri – Unveiled
02. Am.Light – Never Let You Go
03. Adverb – Sea Breath
04. Alveol – Empty Heart
05. Dublicator – High energy Collisions
06. Aepiel – Aves
07. Narcotic 303 – Zeitgeist
08. Brickman – Sunrise to Sunshine
09. Sven Weisemann – Sway
10. Narcotic 303 – Cloudless Sky
11. Aepiel – Nineteen 80

Kapcsolódó linkek:
A zene az kell, mert körülölel blog
Atmposhere Radio Show
soundcloudmixcloud

kisszanto

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s