DubCast 052 – Raedawn

Dub Székház Podcast 052 – Raedawn
(soundcloud link itt!)

ReadawnMarkó Réka avagy Raedawn hozzánk képest az ország másik sarkából küldte a podcast sorozat következő epizódját. Ami két okból is érdekes; az mindig is üdvözítő, amikor új nevet mutathatunk be a Dub Székházhoz szimpatikus zenei világban tevékenykedő barátaink közül, valamint az, amikor a mix nem a vendégünk megszokott stílusát hangsúlyozza – ebben az esetben például egy friss és üde Garage mixet kaptunk, holott Raedawn inkább a Hiphop-ban, abban is inkább a Downtempo irányába mutató könnyű, instrumentális világot járja.

Raedawn első kiadványa egy 8 számos digitális anyag, melyet Main-nel együtt rögzített (Raedawn & Main, 2/8 @ Bandcamp). Ez 2010 szeptemberére megy vissza, amikortól és amellyel debütált a Dusted Wax Kingdomon és amely óta a Trip-hop digitális univerzumát folyamatosan meghódító internetes kiadónál jegyzett művész. Egy évvel később itt aztán egy öt számos rövid albummal jelentkezik a Beaccs!-csel.

A 2/8 album anyagának belsőharmóniáját úgy gondolom az első végighallgatás után már érzékelhetjük. Ha pontosan nem is de valami furcsán rendben van benne. Némelyik track a ritmussal némelyik a ritmusos-billentyűkkel biztosítja a fej akarat nélküli mozgatását. Az autentikus beat-ek és kötelező harmóniák együtt, legyen szó az Urban Fog vagy a Night Vision c. számokról megfelelően működnek és mondjuk minden évben, megfelelő időjárási viszonyokkal együtt garantáltan elvarázsolnak.
Eddig a Jazzy Triangle, az anyag felénél és egyben átvezetőként funkcionáló “nem létező” határvonalként, a végéhez közelebb eső részéről esett szó. A “nem létező” induló oldalon a Burnin’ Sky és a Lime Gin Fizz pályákkal az album kicsit kísérletező, szokatlan hangszerekhez nyúl és a csörgő, éles, sziszegő hangokkal dolgozik. Nem utolsó sorban egy női hangfoszlány is bedolgozik a Themlay-be, ahol inkább egy hozzáadott tónusként dagasztja zeneiségét az egész hangzóanyag legdögösebb számának.

A Beaccs! egy rövidebb munka. Itt a szintén nem létező A és B oldalon egy-egy számot kapunk köztük három hangulatos rövid-témát. Többek között a Smoking Area egy megfagyasztott pillanatot juttat eszünkbe, amint a napi robotot megszakítandó szigorúan ötméteres távolságban az egységtől egy gyógyító erejű nem megszokott de egyben nyugtató érzéseket keltő és számos szemantikai ingert is stimuláló és fokozó megtekert “irodai-eszköz” legalább három percig tartó folyamatos használatát meséli el.

2/8 - Beaccs!

Végezetül elérkeztünk magához a mixhez. Hozzá sem és abból el venni sem szeretnénk, következzen valami más, kókusz reszelék és cukorka, napsütés és szigorúan édes női -nek tűnő és női énekhangok sora, egy szépen megrendezett Garage mix formájában. Raedawn-t halljátok!

Számlista:
01. Resketch – It could be
02. Polkadot – Wasn’t like that
03. Amerie – One Thing (Polkadot remix)
04. Mikki Funk – Dub Fantasy
05. Justin Timberlake f. Ciara – Love Sex Magic (Bodhi Remix)
06. Sly One – Come to mine
07. Lauryn Hill – That Thing (The Golden Boy Bootleg)
08. Montell Jordan – This is how we do it (Suck Fake & Daniel Brooks Remix)
09. Karma Kid – Lust Love
10. Kovu – Keep truckin’

 

Kattintani való:

http://soundcloud.com/raedawn -> Soundcloud profil
http://dustedwax.org/dwk098.html -> Beaccs!
http://raedawnandmain.bandcamp.com -> 2/8

kisszanto

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s