DubCast 053 – Strad

Dub Székház Podcast 053 – Strad
(soundcloud link itt!)

StradEzen a héten megint egy friss játékost mutatunk be a podcast jelen epizódjában, nevesül Poljakovics Norbertet tehát Strad-et.

A történet a végén kezdődik egy Dusted Wax Kingdom kiadvánnyal, a Post-Apocalyptic Beats 13 három track-jével 2008-ból (http://dustedwax.org/dwk027.html). Tompa és egyenes ritmusok az egyetemesség világából. Lehet például próbálkozni a Spacefunk című ódával, ami ma azért is tűnhet érdekesnek, hiszen némi metszéspontot alkothat a manapság oly frissnek vélt és dögösnek tartott glitch-érával, ami valljuk be leginkább egy jól megrendezett televíziós műsorablak egyik termékeként aposztrofálható, semmint önállóan megállni képes zenei-jelenségként. Az apokaliptikus csomagból hadd emeljem ki még a Lust-ot és a Bullit Theme darabokat rögtön az elgáncsolt glitch előzményeképpen, hiszen bontatlan csomagként zárják a kiadványt. Végtelenül regresszív epizódjai egy rövid zenei felütésnek, ami magát kezdi újra amint módjában áll folyamatként megszületnie. A Bullit Theme pedig végül megkezdi működését úgy, mint az imént emlegetett televíziós műsorablak legfrissebb epizódjának háttérzenéje, ahol az “eddigi régit” váltja a “bontatlan új”. Bármit is jelentsen ez.

Ez után pedig egy színesebb iD.EOLOGY kiadvány lát napvilágot az Atomic Tonic (http://www.ideology.de/id071/ * http://strad.bandcamp.com/album/atomic-tonic). A kauzalitás kérdéses, számcímek alapján egészen biztosan állítható a folytonosság. Nézzük miért is folytatásos a történet?

Drive-in-es dobpergéssel emelkedik a függöny a nagyérdemű előtt, akik lélegzet visszafojtva várják a kezdést. Ekkor a prológusban (After The Rain) mintegy összefoglalásul rekapitulálják az első-generációs problémákat. Az újjáépítés folyamatos, amelynek képkockái a Stealth és a Big Bang dobkáoszában teljesedik ki és alakul tovább. Legizgalmasabbnak a munka során a Rapture, lassan hömpölygő Damoklész kardjához hasonló, az emberiség sorsa felett lebegő hajszálvékony határvonalként hangzó szólamai. Az elragadtatás mértékét az ember maga határozza meg, figyeljük hogy hogyan!

Strad legfrissebb munkája a Tokyo Dawn Records által válogatott The Heart Volume 3-n található. Tokyo nagyot merített, összesen 18 számot tettek össze egy bő órába. Nézzetek utána.

Most pedig következzen ebből a zenei világból egy Strad mix. Hasonlóan töményen válogatva.

Számlista:
01. S.Maharba-She
02. Shlohmo-Blankets
03. Strad-Hengsha
04. Holy Other-Past Tense
05. Lukid-Laughin’
06. Yvein Monq-Cheatcode
07. Mono/Poly-Punch the Troll in the Neck
08. Ferrari-Before Red
09. Erykah Badu – On & On (Grillo Remix)
10. Flying Lotus- Parisian Goldfish
11. Shlohmo-Socks
12. Strad ft Fran Kapelle- Wander
13. Mount Kimibie-Would Know
14. RAJA-Go back to sleep
15. Nienvox-Hairs
16. Panda Bear-Bros
17. Blue Daisy-Firewall (ft Anneka)
18. Yvein Monq-Brainfreeze
Kattintani való:

http://www.soundcloud.com/strad -> Soundcloud profil
http://www.tokyodawn.net/the_heart3 -> The Heart Compilations
http://strad.bandcamp.com/ * http://www.ideology.de/id071/ -> Atomic Tonic

kisszanto

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s