Future Sound of Petrzalka vs. Kisszántó “Split”

A napokban egy meglehetősen érdekes kiadvány látott napvilágot. A Red Star Budapest (RSB) Cdr kiadó egy split kiadványt állított össze amelyen két dal és egy mix foglal helyet. Az egyiket FSOP azaz Future Sound of Petrzalka egyébként Jaro Piatka névre hallgató szlovák művész jegyzi a másikat pedig Kisszántó, amely egy később megjelenő kiadványáról lett mellékelve. A két zenét pedig egy roppant érdekes, kísérleti mix öleli fel, szintén FSOP által.

A Red Star Budapest története régről indul. Első cd-iket 1999-ben adták ki és azóta folyamatosan kisebb-nagyobb mozdulatokkal adnak ki újabb kiadványokat. A kiadó legenergikusabb évei 2002 és 2006 közöttre tehető, amikor legalább 50 kiadványt alkottak rengeteg művésszel, többek között Soutien Gorge-ral azaz Banyekkal akinek első megjelenései is az RSB-hez köthető.

A kiadó a hétköznapi, különc, tipikus, extrém jó és rossz értelmezéseket vizsgálja mutatja be. Az RSB fontos eszköze a tipizálás, a típusok megalkotása, kezelése. Ebben az értelemben a hiánypótlás és zenei ödémáknak feloldása egyik alapelve.

Anyagaik elsősorban szláv nyelvterületeken leltek értő fülekre, lengyel (Audiotong, XV Parówek), ukrán (Arterija), szerb, orosz és amerikai kiadókon, forgalmazókon keresztül juttatták el zenéiket a közönséghez. Egy kanadai testvérkiadó a Red Star Canada is bekapcsolódott a történetbe 2005-ben.

Összesen 4-5000 Cd-t gyártottak és dobáltak szét ennyi év alatt és a jelenlegi rapszodikus tevékenykedés közben, tegnap megjelentették a Future Sound of Petrzalka vs. Kisszántó “Split” kiadványt.

Future Sound of Petrzalka vs. Kisszántó “Split” (RSBNET4)
01. Future Sound of Petrzalka “Ludoffky Edited”
02. Kisszántó “The Circle”
03. Future Sound of Petrzalka “Ludoffky”

Az anyag természetesen ingyenes és az archive.org-on keresztül érhető el. Látogassatok el a Red Star Budapest oldalára is és tájékozódjatok a további érdekes zenékért. Tegyétek próbára magatokat mennyi ideig bírjátok a zajt, a manipulációt és a különböző akár egymásnak idegennek tűnő zenék szintézisét.

Red Star Budapest: FacebookBlogDiscogs

A kiadvány letöltése


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s