KULTer.hu – Dub Székház összművészeti sátor. A Dub Székház fellépői, 1. nap

DubSupa 2005-óta foglalkozik komolyabban saját zenei anyagok készítésével. 2010-ben adta első live act-jét a Balaton Echoes dub zenei fesztiválon. Azóta többször megfordult hazánk fővárosában számos dub és dubtechno party-n. Ebben az évben jelent meg az első ep-je a Betyár Records-on. Ők így írtak róla: Dubsupa barátunk a képzőművészetben és a zenében is egyedi dolgokat alkot, kompromisszumok nélkül! Az egész albuma egy kreatív utazás a zene világában. Válts rá jegyet és nem akarsz majd leszállni.

Legelső Campus fesztiválos látogatása alkalmával javarészt eddig sehol se publikált zenéi lesznek hallhatók amit Somogyi Zoltán képzőművész ütős hangszerekkel fog kísérni emellett fúvós hangszerekkel is kiegészül a produkció. Stílusa a mélyebb tónusú techno a deephouse és dub zene keveréke minimális reggae feelingel.

kapcsolódó oldalak:
Betyár Records Hungary FB
https://soundcloud.com/betyar-records

* * *

Dj Slow neve Debrecenben talán még annyira nem ismert. Ezt pótolandó magát az embert hívtuk meg a sátorba, hogy megmutassa a hangját és a munkáit.

Ugyanakkor minden esély megvan rá, hogy már mindenki hallotta őt – őket, mivel a The SoulClap Budapest Band produkció tagja és a csapat a Petőfi Akusztik műsorában már volt hallható. (https://soundcloud.com/soulclapbudapest/the-soulclap-band-feat)

Zenéi finoman megkomponált downtempo-k s nem pedig egyszerű hip-hoppok hiszen a stílus határait már pár másodperc alatt átlépjük és intuitíve bejárunk számos zenei világot, legyen az akár dub vagy funk. Néha hajlamosak vagyunk már azt hinni, hogy egy ütemesen lüktető ambient világjáró utazás kellős közepén tartunk Slow-val. Lásd: https://soundcloud.com/soulclapbudapest/theoriginal

Zenéi jelentek meg lemezen is és itt ki kell emelnünk az UnderHUNdred Cuts zenei kiadványt (http://hunabeat.bandcamp.com). Úgy gondoljuk mérföldkő itthon, hogy ilyen válogatás lemez létrejöhetett amin olyan művészek sorakoznak egymást követően, mint; Dopemonks, Vanis (Viktor Sagi), Slow (Balint Zsigri), Dizko Stu (Peter Sabak), Anorganik (Gabor Deutch), Soleil (Daniel Langh), In:Form (Krisztian Laki), Hmad, Elisa (Eliza Köles), Ykzn (Laszlo Naske), Direct (Istvan Tanka), Györemix! (Győző Tibor Györe).

A sátorban 22:00 és nulla óra között hallhatjátok a SoulClap Budapestből Dj Slow-t.

kapcsolódó oldalak:
https://www.facebook.com/soulclapbudapest
https://www.youtube.com/user/soulclapbudapest
https://soundcloud.com/soulclapbudapest

* * *

Electribe-ES-1, Vermona DRM-1 MKIII, Moog Slim Phatty, MFOS 16, MSY2, Elektronika EM-25, DIY Spring Reverb (nem bizti hogy elhozom) Allsound Solid State Mixer, Carbon Copy MXR, LS1, RYO VC Sequencer, 4ms QCD, Doepfer: A-143-9, A-125, A-175, A-182-1, A-106-5, A-106-6, A-142, A-163, A-171-2, A-119, A-135-1, A-118 és egy DIY attenuator/CV jelforrás – Banyek (live), 00:00 – 01:00 Dub Székház sátor.

kapcsolódó oldalak:
http://banyek.bandcamp.com
http://soundcloud.com/banyek314

* * *

Dj Titusz-t több ízben is láthatjuk-hallhatjuk a Campus Fesztiválon, mivel a The Carbonfools zenekarával már játszik az első nap és azt követően pedig a Dub Székház sátorban dj szettezik nekünk. A legkedvesebb lemezeit hozza majd el így óriási időutazás várható!

Tudjátok Titusz az a figura, akinek rengeteg házikészítésű eszköze van, amiről egy csomót beszélt az index-nek ebben a videóban: http://index.hu/video/2013/01/20/dj_titusz_stenk. Itt pedig (http://index.hu/video/2014/04/18/ahogy_teker_az_lsd) zenetörténészként meséli el, hogy mi és hogyan történt annakidején az Almássy-ban és tulajdonképpen (részben) ez az egész techno-dolog hogy alakult ki itthon.

A sátor első napját tehát Titusz zárja.

kapcsolódó oldalak:
http://www.djtitusz.com
https://www.facebook.com/djtitusz

Ezen a napon Kisszántót hallhatjuk a Dub Székház zeneszerető emberei közül, mint e nap házigazdáját!


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s