KULTer.hu – Dub Székház összművészeti sátor. A Dub Székház fellépői, 2. nap

A nap elektronikus zenei programját In:Form nyitja. Vele a Csoportos Barázdaságnak, a debreceni lemezbörzének köszönhetően kerültünk előbb kapcsolatba, később barátságba. Ebből kitalálhattátok, In:Form a vinyl lemezek elkötelezett híve, és fanatikus gyűjtője. Amiben hasonlít a Dub Székház DJ-ire, az az, hogy ő sem köteleződött el egyetlen műfaj mellett sem. Otthonosan és magabiztosan mozog a legkülönfélébb stílusokban legyen szó house-ról, hiphopról, vagy éppen a hetvenes évekbeli magyar funkról.

A tegnapi posztunkban olvashattatok DJ Slow kapcsán a HUNaBEAT válogatásáról. Ezen a lemezen, talán észrevettétek, In:Form neve is szerepel a tiszteletre méltó névsorban. A Dub Székház Podcast legfrissebb mixét is ő készítette. Állítása szerint hasonló hangvételű mixszel készül a Campusra is. In:Form nyitja a péntek estét 21.00 órától.

 

A szlovák Foolk neve a 2000-es évek óta folyamatosan, és egyre gyakrabban feltűnik a nemzetközi zenei sajtóban, először a sokadik vonalban, aztán az élvonalhoz egyre közelebb. Foolk, azaz Dusan Vanco nem bonyolítja túl a dolgot: egy darab laptoppal és egy kontrollerrel áll a színpadon (a közönség felé döntve, hogy jobban lehessen látni a világító gombokat). A zene, amit elővarázsol az eszközeiből viszont már nagyon is sokszínű.

Dusan ahhoz a generációhoz tartozik, aki még emlékszik a kilencvenes évekre, ezért a muzsikájában is hallhatók az aranykor hatásai. De időben meg tudott újulni, nem lett belőle unalmas nosztalgia-producer. A számaiban nagyon erősen jelen vannak a modern hangzások, vagy, ami még izgalmasabb, azok hatásai: a dubstep, a glitch, vagy a chillwave.
Szlovákia elektronikus zenei életének egyik fontos figurája, már megfordult Közép-Európai legfontosabb klubjainak és fesztiváljainak színpadain Graztól Trencsényig, Milánótól Londonig. Olyan nevekkel játszott már együtt, mint Ital Tek, DJ Food, Coldcut, vagy Daedelus. Nem először játszik Magyarországon, de Debrecenben még nem járt. Bizton állíthatjuk, hogy a zenéjéhez legalkalmasabb sátrát találta meg Kelet-Magyarországon. Foolk pénteken 23.00-tól lép fel.

kapcsolódó oldalak:

http://foolk.net

 

A Dub Székház Sátor több hagyománya közül az egyik az, hogy minden évben elhívjuk a Tilos Rádió egy-egy legendás műsorának DJ-it. A lista már egyre rövidebb, de egy névvel már régóta adósok voltunk Nektek. Bahama Káosz, lánykori nevén Kanada Káosz nevét, reméljük, nem kell a Sátor álandó vendégeinek bemutatni. Nem szívesen dobálózunk túlzó jelzőkkel, de az ő esetében bátran használhatunk felsőfokot. Természetesen elkötelezett vinyl-gyűjtő, rádiós, és zenekarszervező. Ellenállhatatlan, mondjuk ki, mániákus – persze a szó legnemesebb értelmében – lemezgyűjtő-szenvedélye mindenféle zenére kiterjed, amire táncolni lehet, úgyhogy mindenki a jól kitaposott kényelmes cipőjében érkezzen. És persze azon se lepődjetek meg, ha egy techno és egy szamba között felcsendül Zalatnay Sarolta hangja. Lemezgyűjteményét a Recorder olvasói is megcsodálhatták már, a Campus Fesztivál második napjának végén pedig Ti is megismerkedhettek Káosz Kapitány lemeztáskájának tartalmával. Ő már alig várja.

Ezen a napon a Dub Székházat Dr. Juzztice képviseli.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s