KULTer.hu – Dub Székház összművészeti sátor. A Dub Székház fellépői, 3. nap

Norwell és S. Olbricht nevei szintén nem ismeretlenek a fővárosunkban nem úgy, mint Debrecenben, ahol szintén nem jártak még. A sátorban most egy dj szettre hivatalosak és a két jó barát egymásután játszák le kedvenc lemezeiket.

Kettejük nevéhez fűződik a Farbwechsel kiadó alapítása és igazgatása is. A kiadó a kazettát választotta “totemállatának” és zenéit szalagon adja ki a megszokott digitális formátum mellett. Legfrissebb kiadványuk egy szuper érzékeny techno egyveleg a Wedding Acid Group-tól amely a Newpestian Adventures címet viseli. Itt botolhattok bele.

s. olbrichtnorwellMindkettejük esetében elmondhatjuk, hogy a repetitíven ritmusos és egyben hipnotikus kompozíciók ismerői és alkotói. Mindkettejük esetében elmondhatjuk, hogy a repetitíven ritmusos és egyben hipnotikus kompozíciók ismerői és alkotói. Mindkettejük esetében elmondhatjuk, hogy a repetitíven ritmusos és egyben hipnotikus kompozíciók ismerői és alkotói. Mindkettejük esetében elmondhatjuk, hogy a repetitíven ritmusos és egyben hipnotikus kompozíciók ismerői és alkotói. Mindkettejük esetében elmondhatjuk, hogy a repetitíven ritmusos és egyben hipnotikus kompozíciók ismerői és alkotói. Mindkettejük esetében elmondhatjuk, hogy a repetitíven ritmusos és egyben hipnotikus kompozíciók ismerői és alkotói. Mindkettejük esetében elmondhatjuk, hogy a repetitíven ritmusos és egyben hipnotikus kompozíciók ismerői és alkotói. Mindkettejük esetében elmondhatjuk, hogy a repetitíven ritmusos és egyben hipnotikus kompozíciók ismerői és alkotói. Mindkettejük esetében elmondhatjuk, hogy a repetitíven ritmusos és egyben hipnotikus kompozíciók ismerői és alkotói.

kapcsolódó linkek:
http://farbwechselrecords.com/
https://www.facebook.com/farbwechselrecords
http://farbwechsel.bandcamp.com/music
https://www.facebook.com/norwellmusic
https://soundcloud.com/norwell

***

A Campus Fesztivál utolsó estéjének első vendég fellépője a KULTer.hu – Dub Székház sátorban az az Iamyank, akinek sokáig csak a zenéjét ismerhettük, az arcát nem. Iamyank karrierje szorosan kötődik az Improhoz, az első magyar elektronikus zenei “iskolához”. Az első évfolyam egykori diákjából immár instruktorrá vált Yank természetesen nem csak beszél a zeneszerzésről és -szerkesztésről, hanem műveli is azt, nem is akárhogyan. Kezdetben a bass music gyűjtőnév alá tartozó műfajokkal foglalkozott, legutóbbi, City of Nobody című EP-je viszont már nem elsősorban a basszusokról szól – nyugodtabb, kifinomultabb hangon szól, és közelebb áll a chillwave-hez, mint a dubstephez. De bármilyen stílusneveket is puffogtatunk, a lényegen nem változtat: a mai magyar elektronikus zene egyik legaktuálisabb és legtehetségesebb előadója érkezik hozzán Iamyank személyében.

10464188_689517921095336_6464876509804225721_n

Kapcsolódó weboldalak:
http://iamyank.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/iamyankmusic

***

Mahagonee és Grabo’sky (igen, már így írja) debreceni gyökerei közismertek. A helyi underground partyélet követői és a Sátor törzsvendégei már jól ismerik őket. Grabo, a “Diszkópápa” inkább a house és az elektronika, Mahagonee pedig inkább a funk felől közelítette meg kettejük közös halmazát: a discot. Grabo’sky kezdetben a re-editjeivel keltette fel a magyar zenei sajtó érdeklődését, de a disco/nu disco műfajokban saját szerzeményei is megjelentek már a Manamana Records és a Spacewalker Recordings gondozásában. Grabo’sky szombat éjjel 2-kor áll a deckek mögé.

grabosky

Mahagonee, saját re-editjei mellett, a Neston rádióban futó Gumicukor című műsorával vívott ki magának elismerést, és vált ezzel ismert és elismert szereplőjévé a magyarországi új diszkókorszaknak.

 

Kapcsolódó weboldalak:
https://soundcloud.com/grabowsky

10296240_269381633243863_1507633455835881910_o

MAhagonee a Kulter.hu – Dub Székház sátor utolsó fellépőjeként ad táncórákat kezdőknek és haladóknak szombat éjjel fél 4-től.

Kapcsolódó weboldalak:
https://soundcloud.com/mahagonee

Az este házigazdája a Dub Székház részéről Metrokoll lesz.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s