Dub Székház a Campuson 2015 – Foolk

A szlovák Foolk neve a 2000-es évek óta folyamatosan, és egyre gyakrabban feltűnik a nemzetközi elektronikus zenei sajtóban, először a sokadik vonalban, aztán az élvonalhoz egyre közelebb. Foolk, azaz Dusan Vanco nem bonyolítja túl a dolgot: egy darab laptoppal és egy kontrollerrel áll a színpadon. A zene, amit elővarázsol az eszközeiből viszont már nagyon is sokszínű, megvan benne minden, ami az ezredforduló óta jellemzi a lassú villanyzenét.

Dusan ahhoz a generációhoz tartozik, aki még emlékszik a kilencvenes évekre, ezért a muzsikájában hallhatók az aranykor hatásai is. De időben meg tudott újulni, nem lett belőle unalmas nosztalgia-producer. A számaiban nagyon erősen jelen vannak a modern hangzások, vagy, ami még izgalmasabb, azok hatásai: a dubstep, a glitch, vagy a chillwave.
Szlovákia elektronikus zenei életének egyik fontos figurája, már megfordult Közép-Európai legfontosabb klubjainak és fesztiváljainak színpadain Graztól Trencsényig, Milánótól Londonig. Olyan nevekkel játszott már együtt, mint Ital Tek, DJ Food, Coldcut, vagy Daedelus. Nem először játszik Magyarországon, de Debrecenben még nem járt, illetve tavaly már egyszer majdnem … Bizton állíthatjuk, hogy a zenéjéhez legalkalmasabb sátrát találta meg Kelet-Magyarországon. Foolk pénteken 23.30-tól lép fel.

De ha még nem ismered a zenéjét, sosem késő megszeretni


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s